Yeni üyelere özel fırsatlardan yararlanmak ve tüm içeriklere erişim için bugün kayıt olun! Kayıt ol>

Yeni serimizde Ecz. Emin Talip Önal hocamızın ‘Eczacı Farkıyla’ adlı Youtube videolarından derlediğimiz bilgileri sizlere aktaracağız. Bu pratik ve mükemmel bilgileri kaçırmamanızı önererek giriş yapıyorum.

Kollajen, yapıtaşı olan büyük bir protein olmakla beraber vücudumuzdaki üç temel görevi; kırışıklıklarda, cilt elastikiyetinde ve nemlendirmede iyileştirmeler yapmaktır. Bunların sonucu olarak da cilt gerginliği ve pürüzsüzlüğünü sağlamaktadır.

20 yaşından itibaren bireyler her yıl %1-1,5 deri kollajeni kaybeder. Buna bağlı cildin elastikiyeti de azalır ve bireyin 40-60 yaşlarından sonra kollajen kaybı %25-50‘lere çıkar. İçsel yaşlanmayla beraber azalan kollajen miktarı aynı zamanda hyaluronik asit sentezini de azaltır. İç yaşlanmanın yanında dış yaşlanma da vardır. Dış yaşlanmaya sebep olan faktörler (UV ışınları, stres ve kötü uyku, hava kirliliği, kötü beslenme, cildin beslenmesine engel olan sigara ve alkolün yanında kandaki yüksek şeker miktarı) zararlı olan glikasyon ürünlerini oluşturarak cilt kollajenini bozar. Ama iyi bir haberimiz var J. Kahvedeki aktif bulunan klorojenik asit ise zararlı glikasyon ürün oluşumunu azaltır. Tabii her şey dozunda güzelJ.

Kollajenin vücutta kolay emilmesi için kollajen peptidleri oluşturulur. Cildimize en yararlı olan kollajen ‘Balık Tip 1 Kollajen’dir. İçerisindeki aminoasitler, ciltteki kollajenin büyümesi için önemlidir. Kollajen üreten hücrelerin korunmasındaysa mavi yemiş, siyah frenk üzümü, karga üzümü, içerdikleri ‘berry anthocyanins’ ile görev alır. Bu meyveler ‘iç güneş kremi’ olarak da adlandırılırlar. Düzenli olarak tüketmenizde fayda var J. Glutatyon da kollajenin korunmasında görev alan diğer bir bileşik olarak yer alır.

L- askorbik asit cilt hücrelerinde kollajen üretiminde en önemli besin olarak yer alırken E vitamini de kollajen üretimini artırır ve C vitamini ile sinerjik etki gösterir.

Peki, kollajeni seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Cildimizde % 80 oranında Tip 1 kollajen mevcuttur. Ve emilimin daha iyi olması için ‘Hidrolize Peptid Kollajen’ alınması gereklidir. Hidrolize kollejenin 1 dozunda ise 8000 mg peptid olmalıdır. Önerdiğimiz kollajen preparatının içinde C vitamini olması kollajen üretiminize de ekstradan katkı sağlayacağı gibi ayrıca probiyotik takviyeli kollajenin de kullanımı uygundur ancak ürünün içinde şeker olmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. İçerik bilgisini ürünün kutusuna bakarak veya eczacınıza danışarak öğrenebilirsiniz.

Kollajen çok fazla kullanıldığında kabızlığa neden olur, 3 ay kullanılıp 3 ay verilmesi gereklidir. Dış faktörlere bağlı kollajen kaybınızı geciktirmek ve azaltmak içinse düzenli cilt temizliği ve nemlendirmesi yapın, en az 30 faktör korumalı güneş kremi kullanın, antioksidanların da bulunduğu dengeli beslenme profili oluşturun, bağırsak floranızın faydalı bakterilerle dolu olduğundan emin olun J. Takviye almadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışmayı unutmayın.

 

Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir